Authority utvecklar nytt vinsök

Munskänkarna satsar på helt nytt vinsök tillsammans med Authority. Vinsöket är första steget i ett nytt strategiskt samarbete för intresseföreningen med över 26 000 medlemmar.

Med en färsk hemsida byggd i Umbraco satsar Munskänkarna nu på att ytterligare förbättra utbudet av digitala tjänster i form av ett helt nytt vinsök. Som digitalbyrå har Munskänkarna valt Authority och första uppdraget blir att utveckla sökfunktionen.

Munskänkarna har ett stort antal vinintresserade medlemmar runt om i Sverige och utlandet och en av de viktigaste delarna för föreningen är vinprovning. Föreningens vinprovningar är välansedda och många tar med stort intresse del av resultatet från provningsgrupperna. Man testar både det fasta utbudet på Systembolaget och beställningssortimentet. Hittills har resultaten främst gått att ta del av via föreningens medlemstidning, men många har efterfrågat att enklare kunna söka bland testerna.

- Ett bra sökflöde är ett måste för att användaren lätt skall kunna hitta och sortera viner på allt ifrån utefter vintyp och omdöme till specifika applikationer och druvblandningar. Det skall också vara lätt att se hur viner i hyllan står sig mot varandra när en står och väljer på Systembolaget. Funktionen är efterfrågad och tror vi kommer att uppskattas av många medlemmar, säger Johan Thuresson, lösningsansvarig på Authority.

Förutom att vara ett stöd i inköpsskedet kommer vinsöket även att underlätta för dem som är ansvariga för föreningens medlemsvinprovningar. Munskänkarnas medlemmar är organiserade i olika sektioner och där ordnas det regelbundet både vinprovningar med olika teman samt vinutbildningar. Med en sökfunktion blir det både enklare och mer inspirerande att hitta viner till dessa provningar utifrån till exempel olika druvor, länder eller årtal.

- Vi ser verkligen fram emot att få lansera den här nya tjänsten till våra medlemmar, och göra provningsresultaten mer tillgängliga och lättare att hitta, säger Jonas Börlin, IT-ansvarig på Munskänkarna. 

Kontakta oss