Skräddarsydd GDPR-kurs för er verksamhet

Authority erbjuder nu sina kunder en skräddarsydd utbildning, som både ger er kunskap om den nya dataskyddsförordningen och konkreta svar på hur den påverkar just ert företag.

Med ett halvår kvar arbetar företag och organisationer nu för högtryck med att förbereda och anpassa sig. GDPR påverkar all hantering av personuppgifter, både i interna system och via datainsamling. Nu gäller det att säkerställa att ni som företag uppfyller kraven i GDPR - ingen vill riskera de höga bötesbelopp som Datainspektionen kan döma ut. Men se det även som en konkurrensfördel - genom att aktivt arbeta med GDPR visar ni era kunder att ni är "on-top" på den stora förändringen som kommer.

GDPR står för General Data Protection Regulation eller Dataskyddsförordningen på svenska och är en EU-förordning som träder i kraft den 25 maj 2018. Syftet är att stärka integritetsskyddet för individer, men också att skapa enhetlig lagstiftning inom alla EU-länderna.

Tillsammans med advokatbyrån EdmarLaw, specialister på dataskydd, erbjuder Authority sina kunder ett upplägg som gör er redo att ta er an GDPR.

Kursupplägg
Authority erbjuder ett upplägg om två tillfällen. Under första tillfället samlas vi för en 2,5 timmars genomgång av huvuddragen inom GDPR. Föreläsare är Malin Edmar, jurist med 20 års erfarenhet av dataskydd.

Vid andra tillfället träffar ert företag Malin Edmar för en enskild genomgång av era frågor, förutsättningar och behov.

Efter kursen kommer ni bland annat att ha kännedom om:

  • Vad är egentligen en personuppgift?
  • När får man använda och behandla en personuppgift?
  • Hur behöver vi informera om vår personuppgiftsbehandling enligt GDPR?
  • När behövs samtycke?
  • Böter och sanktioner
  • Tekniska åtgärder inför GDPR / Privacy by design
  • Incidenthantering
  • Konsekvensbedömning - ”PIA”
  • Molntjänster
  • Dataskyddsombud
    • Vilka organisationer kommer behöva utse dataskyddsombud?
    • Dataskyddsombudets roll och arbetsuppgifter i organisationen enligt GDPR
  • Med mera

 

DET HÄR INGÅR

Första tillfället:
Malin Edmar från Edmar Law går igenom det viktigaste ni behöver känna till om GDPR: personuppgiftshantering, molntjänster, incidentrapportering och mycket mer.
6 platser per tillfälle - först till kvarn!

Andra tillfället:
Vid detta tillfälle går Malin Edmar under två timmar tillsammans med er igenom era specifika förutsättningar och behov. Ni får då en kundanpassad genomgång om hur GDPR kommer att påverka just ert företag och de tjänster och system som ni använder. En lista med förberedande frågor kommer att skickas ut inför mötet.

Uppföljande genomgång med Authority om era eventuella behov i era digitala lösningar ingår avslutningsvis.

Pris för båda tillfällena: 9.995 SEK

Boka nu - välj mellan följande datum: 

  • Tisdagen den 16 jan kl 09.00-11.30 - fullbokat

För fler datum eller förslag på alternativa upplägg - kontakta oss!

  • Plats: Hos Authority, Rådmansgatan 49, Stockholm

Boka din plats genom att mejla till susanne.stahl@authority.se 

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Har ni andra önskemål eller behov inför GDPR? Kontakta oss, så försöker vi utforma ett upplägg som passar er.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Om Malin Edmar
Malin Edmar är advokat och grundare av EdmarLaw. Hon har arbetat med avtalsfrågor samt IT-rättsliga och immaterialrättsliga frågor sedan 1996. Malin har också skrivit fyra böcker, bland annat boken Internetpublicering och sociala medier och suttit med i IT-kommissionens IT-rättsliga observatorium under flera år. Som rådgivare åt bl.a. flera av de största informationsleverantörerna på den svenska marknaden har EdmarLaw ett stort kunnande och förståelse för företags specifika behov när det gäller möjligheten att behandla personuppgifter i sin verksamhet.

Läs mer om EdmarLaw