Hur påverkar tillgänglighetsdirektivet mitt företag?

Vårt webinar tillsammans med Optimizely gällande Tillgänglighetsdirektivet i juni 2022 blev en succé.

En man står upp med en liten bebis vilande på axeln. I sin lediga hand håller mannen en mobiltelefon.

Det finns ett stort intresse i att veta mer om vad tillgänglighetsdirektivet innebär och vad man bör tänka på. Tillsammans med Optimizely genomförde Authority i juni 2022 ett webinarium om hur direktivet kommer påverka ditt företag.

Allt om tillgänglighetsdirektivet - webbinarium, juni 2022 (öppnas i nytt fönster)


Allt du behöver veta om den kommande lagen

Tillgänglighetsdirektivet är tänkt att standardisera de viktigaste produkterna och tjänsterna på marknaden. I webinariet besvaras vad det egentligen betyder för dig som privat aktör. Webinariet redogör också för direktivets förväntningarna på företagen samt för hur väl rustade är företagen idag är inför den nya lagen. Allt detta tar vi upp och går bland annat igenom:

  • Vad innebär den nya lagen och hur påverkar den ditt företag?
  • Undersökning av några av Sveriges största e-handlare där vi tar tempen på hur väl de står upp mot de kommande lagkraven
  • Konkreta tips på hur du säkerställer en inkluderande och tillgänglig webbplats

 

Inkludering & tillgänglighet med Authority

Att ha ett inkluderande perspektiv som en självklar del i sitt digitala arbete och i utvecklingen av sin affär är idag mer aktuellt än någonsin. Framgångsrikt tillgänglighetsarbete handlar om att få teknik, pedagogik och innehåll att samverka. Genom att tillgodose alla användares behov oavsett förmåga garanteras en hög och intuitiv användarupplevelse.

På Authority har vi arbetat länge med användarcentrerade lösningar och tillgänglighet. Tack vare lång erfarenhet av den här typen av uppdrag kan vi hjälpa er med utveckling och lösningar som möter krav och rekommendationer. Effekten blir dessutom förbättrad sökoptimering, fler användare och ökad konvertering.