En plattform för över 100 000 seglare

Över hundratusen svenskar är medlemmar i Svenska Seglarförbundet. Med sina 350 klubbar, 16 distrikt och 70 klassförbund fanns det ett stort behov av att skapa lösningar som förenklade administrationen och gav medlemmarna en gemensam plattform för tävlingar och klubbinformation.

En dator på ett skrivbord. Datorns skärm visar en webbsida från sailarena.se

Det krävdes ett verktyg som gjorde det enkelt att både anmäla sig och hantera administrationen – saker som tidigare sköttes via pappersarbete hos lokala klubbar, vilket innebar mycket jobb för både funktionärer och medlemmar. 

Authority var med sedan de första skisserna och utformade en ny digital lösning tillsammans med teamet på Svenska Seglarförbundet, byggd på Optimizelys plattform. 

Utmaningen var att bygga ett system som möter den komplexa logiken inom kappseglingsvärlden, med avancerade kopplingar mellan olika roller, regler och villkor. 

Tack vare en genomgripande förstudie, där alla användarresor och roller identifierades och kartlades, kunde projektet få en tydlig bild av vilka behov och funktioner som systemet behövde innehålla på alla olika nivåer. Till exempel kan all betalning av deltagaravgifter numera ske via systemet – en efterlängtad funktion som har underlättat enormt för de ideella funktionärerna. 

Under våren och hösten 2019 har vi fortsatt att jobba insiktsdrivet med kvantitativ och kvalitativ datainsamling för att optimera sajten ytterligare med ny navigering och nya funktioner. 

”Äntligen har vi tagit steget till ett skräddarsytt system för segelsporten. Sailarena skapar enkelhet och effektivisering för både seglare, klubbar och förbund”, säger Marie Björling Duell, förbundsdirektör/sportchef på Svenska Seglarförbundet. 

Märta är utomhus på en livfull gata. Hon ler och har en svart blus med stora gula blommor.

Nyfiken på oss?

Tveka inte att höra av dig. Oavsett om det gäller ett kortare projekt eller ett längre samarbete. En bra början brukar vara att höra av sig till Märta. Så ser hon till att boka ett möte med dig och dina kollegor. 

 

Märta Gottvall

VD